McLaren si Jenson Button au ajuns la o intelegere pentru un contract de trei ani, campionul mondial urmand sa incaseze 6 milioane de lire sterline pe stagiune, informeaza The Guardian. Reprezentantii lui Jenson au gasit un numitor comun cu echipa care a terminat sezonul pe locul trei, asteptandu-se ca in urmatoarele zile Jenson sa fie prezentat oficial.

Button va incasa aproximativ 6.7 milioane de euro pe sezon, McLaren-ul urmand sa alinieze o grila de piloti britanici, coechipierul lui Jenson fiind Lewis Hamilton.

Dupa ce BrawnGP s-a transformat in Mercedes GP, campionul mondial a fost redirectionat catre McLaren (echipa cu care constructorul german este inca partener pana in 2011).

Jenson a fost ales de McLaren in detrimentul lui Kimi Raikkonen, pretentiile financiare ale finlandezului fiind considerate exagerate.

Button a vizitat uzina McLaren la finalul saptamanii trecute, dar oficialii echipei de Formula 1 au precizat ca pilotul a trecut doar ca sa-i salute.

Dupa ce s-a despartit de Rubens Barrichello la finalul sezonului 2009 (brazilianul s-a dus la Williams), BrawnGP va ramane si fara cel de-al doilea pilot, presa speculand ca la echipa condusa de Ross Brawn va sosi Nick Heidfeld (fost la BMW-Sauber). Intentia celor de la Mercedes este accea de a avea piloti germani.

In varsta de 29 de ani, Jenson Button va fi, (conform lui Alan Henry - The Guardian) noul coechipier al lui Lewis Hamilton la McLaren din sezonul 2010 al Marelui Circ.