Jurnalistii germani de la Bild au anuntat ca Mercedes a achizitionat pachetul majoritar al actiunilor de la BrawnGP (75.1%), echipa care va fi condusa incepand din sezonul 2010 al Marelui Circ de catre constructorul german.

Mercedes este un nume bine cunoscut in paddock-ul celor de la BrawnGP inca de la primul sezon din Formula 1, germanii oferindu-le motoarele pe durata stagiunii 2009, cea in care echipa condusa de Ross Brawn s-a impus atat la piloti (a castigat Jenson Button) cat si la constructori.

Conform Bild, Brawn va deveni cea de-a doua Sageata Argintie din Formula 1, Mercedes achizitionand 75.1% din actiunile echipei.

Mercedes a anuntat in mai multe randuri ca vrea sa puna accentul pe pilotii germani, iar in urmatoarele ore se asteapta anuntarea transferului pilotului Nico Rosberg la BrawnGP, aceasta fiind prima miscare a noilor proprietari.

De asemenea, cumpararea de catre Mercedes a BrawnGP ar putea insemna trecerea neconditionata a lui Jenson Button la McLaren, britanicul fiind un pilot mult mai ieftin decat Kimi Raikkonen.

In alta ordine de idei, implicarea masiva a germanilor de la Mercedes la BrawnGP ar putea duce la finalul intelegerii dintre McLaren si constructorul de automobile, contractul dintre cele doua parti fiind scadent in 2011.

In momentul de fata, Mercedes cotizeaza cu aproximativ 100 de milioane de euro pe sezon catre McLaren pentru aceasta colaborare, iar noua achizitie le-ar putea permite germanilor sa detina controlul total in legatura cu stabilirea bugetelor.

Noua echipa se va numi Mercedes GP si va fi condusa tot de catre Ross Brawn.