Bulgarii au fost nevoiti sa renunte la planurile lor de a organiza o cursa de Formula 1, dupa ce au intampinat greutati financiare. Oficialii Federatiei Bulgare de Motociclism au anuntat ca vor pune capat atat ambitiosului proiect de a construi un circuit de Formula 1, dar si Federatiei, care isi va inceta, de asemenea, activitatea.

In urma discutiilor cu Bernie Ecclestone, Federatia Bulgara de Motociclism a primit un contract prin care sa gazduiasca o etapa de Formula 1 in perioada 2011-2015. Insa vineri, presedintele Federatiei Bulgare de Motociclism, Bogdan Nikolov a declarat ca planurile au fost suspendate.

"La sfarsitul unui an ce trebuia sa fie cel mai bun din toate timpurile, trebuie sa ne suspendam activitatile si sa inchidem federatia. Aceasta federatie nu poate fi sustinuta din imprumuturile mele personale. Trebuie sa platesc datorii si imprumuturi la banci, chiar mi-am vandut anumite proprietati pentru ca activitatea federatiei sa mearga", a declarat Nikolov, potrivit Sofia Echo.

Ministerul bulgar al Sporturilor anuntase in aceasta saptamana ca va furniza doar pamantul pe care se va face constructia, iar dupa ce Federatia Bulgara de Motociclism s-a hotarat sa se retraga, guvernul a declarat ca nu va finanta proiectul in viitor.

Noul circuit construit de bulgari urma a fi destinat gazduirii unei curse de Formula 1, dar si unei etape de MotoGP.