Valentino Rossi a dezmintit faptul ca a cerut celor de la Yamaha sa aleaga intre el si Jorge Lorenzo pentru sezonul 2011, in caz contrar el urmand sa plece la Ducati. Doctorul a mentionat ca cei de la BBC2 nu au interpretat corect ceea ce el a spus, declarand "nu am nicio putere asupra colegului meu de echipa".

"Nu a fost o interpretare jurnalistica adecvata. Eu sunt foarte multumit la Yamaha si mi-ar placea sa continui aici. De fapt chiar am vorbit cu ei despre viitorul meu. Vom vedea mai tarziu daca vom continua", a declarat campionul mondial Rossi, potrivit publicatiei spaniole Marca.

"Cand jurnalistii m-au intrebat care ar fi alte optiuni pentru mine am spus ca Ducati ar putea fi una dintre ele, dar eu nu am vorbit niciodata cu cei de la Ducati. Eu ma simt bine si inca sunt in forma. Aproape sigur voi continua la Yamaha. Intotdeauna am spus aceleasi lucruri. Eu nu am nicio putere asupra coechipierului meu. Eu vorbesc despre mine cu cei de la Yamaha, nu imi aleg eu coechipierii", a adaugat italianul.

"Sentimentele dintre mine si Jorge sunt destul de asemanatoare. Cu doi piloti atat de puternici lucrurile sunt pozitive. Si Spies este un pilot rapid. In afara de Pedrosa si Stoner, pilotii cei mai puternici sunt toti de la Yamaha", a subliniat pilotul de la Yamaha.

Coechipieri la Fiat Yamaha in Motomondialul de Viteza, Valentino Rossi si Jorge Lorenzo si-au disputat titlul mondial la clasa regina in 2009. De doua sezoane la clasa MotoGP, spaniolul Lorenzo a fost un adversar pe masura Doctorului. Rossi a iesit campion mondial, iar Lorenzo a terminat pe locul secund, prefatand astfel un sezon 2010 extrem de interesant.

E destul de greu sa ai doua "pietre tari" in sanul aceleiasi echipe. Si de acest lucru s-au convins si cei de la Fiat Yamaha. Echipa este acum despartita de un zid, separand astfel staff-ul lui Rossi de cel al lui Lorenzo. Intensitatea competitiei a facut sa apara si acuzatii de tot felul, pilotii acuzandu-se reciproc de faptul ca au furat setarile motocicletei.

Duelul Rossi-Lorenzo in Marele Premiu al Cataluniei din 2009