Michael Schumacher si Sebastian Vettel au adus Germaniei cel de-al treilea trofeu consecutiv in Cupa Natiunilor, de la Cursa Campionilor ce se desfasoara in acest an in China, pe stadionul olimpic "Cuib de pasare" din Beijing. Nemtii au invins in finala echipa Marii Britanii, din care a facut parte si campionul mondial din F1, Jenson Button, aflat la prima sa participare in Cursa Campionilor.

Echipa Germaniei alcatuita din Schumacher si Vettel a invins China si Finlanda, iar in semifinale i-a eliminat pe americanii Tanner Foust si Travis Pastrana. In marea finala au dat de noul campion modial din Formula 1, britanicul Jenson Button, care a facut echipa cu triplul campion mondial la turisme, Andy Priaulx. Prima confruntare din finala a fost intre Schumacher si Button, germanul invingandu-l pe mai tanarul sau adversar. Vettel a fost invins de Priaulx, dar in batalia decisiva Schumacher a adus al treilea trofeu Germaniei.

"Am avut o cursa buna. Am venit la acest eveniment pentru a-mi folosi ceea ce mi-a mai ramas din talent. Pe aceasta pista trebuie sa te uiti unde este adversarul tau pentru a sti cat sa fortezi. Bineinteles, competitia este centrul de atractie, dar si celelalte lucruri care fac parte din atmosfera relaxata de la Cursa Campionilor ne bucura", a declarat Michael Schumacher, potrivit site-ului oficial al Formulei 1.

"Nimeni nu a mai castigat de trei ori la rand, asa ca exista motive pentru a fi mandru", a mentionat Vettel. Button a fost invins la prima sa participare in Cursa Campionilor si s-a declarat dezamagit de faptul ca nu a castigat: "Nu-mi place sa termin pe locul doi".

Miercuri se va disputa cursa individuala, la care nu va participa insa campionul en-titre, Sebastien Loeb.

Schumacher vs. Button