Otmar Szafnauer, cetatean american de origine romana, a fost numit in postul de director de operatiuni al echipei de Formula 1 Force India. Nascut la Arad, Otmar l-a inlocuit incepand cu data de 2 noiembrie pe Simon Roberts, in cadrul unui program de restructurare a departamentului de conducere convenit cu McLaren Mercedes.

Nascut pe 13 august 1964 la Arad (Semlac), Szafnauer a parasit tara la varsta de sapte ani, stabilindu-se in Detroit impreuna cu parintii.

A fost premiat de catre Universitatea din Detroit si a intrat in randurile Ford Motor Company in 1986, acolo unde a obtinut specializarea in domeniul monoposturilor de Formula 1.

Intre anii 1998 si 2001 a facut parte din randurile echipei Brittish American Racing, iar mai apoi a devenit directorul de strategie al Honda Racing (in perioada 2006 - 2008).

Dupa ce a contribuit din plin la dezvoltarea monopostului Honda, Otmar Szafnauer se intoarce in lumea Marelui Circ, de aceasta data la Force India.

Cu toate ca nu gazduieste un Grand Prix din Marele Circ si nici nu are vreun pilot pe grila de start a Formulei 1, Romania are un reprezentant de seama in paddock-ul uneia dintre echipele implicate in F1.