Un om cu "dare de mana" va fi copilotul fostului pilot de Formual 1 Michael Schumacher in cadrul Cursei Campionilor de pe Stadionul Olimpic de la Beijing. Organizatorii competitiei vor scoate locul la licitatie in 29 octombrie, numerosi iubitori ai sportului cu motor declarandu-se interesati de ideea de a sta de-a dreapta germanului intr-o cursa.

"Banii obtinuti din licitatie vor fi donati in scopuri caritabile, iar cel care va castiga va putea sta pe scaunul din dreapta in timp ce pilotul german conduce", a declarat Xu Ying, unul dintre organizatori, potrivit EFE. Schumacher are multi admiratori in China si pana acum foarte multe persoane s-au aratat interesate de a sta in dreapta lui Schumacher.

Doritorii trebuie sa indeplineasca doua cerinte: sa aiba intre 18-60 de ani si sa nu aiba probleme de sanatate. "Viteza de pe Stadionul Olimpic de la Beijing va fi mai mica decat aceea ce poate fi atinsa in cursele de Formula 1, dar acest lucru nu ma face sa ma tem sa merg in acea masina", a declarat presei chineze unul dintre aspirantii postului de copilot.

In cadrul acestei competitii, sportivii piloteaza in mai multe curse cu acelasi tip de masina si pleaca de pe aceeasi pozitie din grila de start. Pilotii care au confirmat prezenta la Beijing sunt Michael Schumacher, Jenson Button, Sebastian Vettel, Mikko Hirvonen, Mick Doohan, Tom Kristensen, Andy Priaulx, Mattias Ekstrom, Yvan Muller, David Coulthard, Giniel De Villiers, Tanner Foust, Travis Pastrana, Jamie Whincup, Emanuele Pirro si Clivio Piccione.