Sebastien Loeb si copilotul sau Daniel Elena au obtinut cel de-al saselea titlu consecutiv in Campionatul Mondial de Raliuri, dupa ce au castigat, duminica, cea de-a saptea victorie a sezonului, in Raliul Marii Britanii. Principalul sau contracandidat, finlandezul Mikko Hirvonen (Ford Focus) a ratat titlul mondial la limita, fiind la doar un punct in spatele francezului de la Citroen. Sordo, coechipierul lui Loeb a incheiat sezonul pe locul al treilea.

"A fost un sezon incredibil. Am avut un inceput bun, apoi am pierdut totul si am venit aici la doar un punct in spatele lui Mikko. Dar am reusit sa castigam si sunt foarte fericit. Mikko a fost incredibil de puternic. Stiu sigur ca ne asteapta un sezon foarte greu la anul. Aceasta a fost una din cele mai frumoase victorii ale mele. Lupta a fost intensa - prelungindu-se pana aproape de finalul ultimei curse din an. A fost incredibil. Am avut suisuri si coborasuri in acest an, dar am incheiat cu victorie. E un sentiment incredibil", a declarat Loeb, potrivit site-ului oficial al competitiei.

Hirvonen si copilotul sau Jarmo Lehtinen au incheiat etapa si sezonul pe locul secund. "Cu toate ca am pierdut, a fost cel mai bun an al meu. Suntem aproape de viteza lui Loeb si asta ne face sa ne simtim bine. A fost un an mai bun, dar cu o mare dezamagire in final", a declarat pilotul.

Cuplul Loeb-Elena a obtinut sase titluri mondiale consecutive, castigand 54 de etape in WRC:

2002 - o victorie

2003 - 3 din 16

2004 - 6 din 16

2005 - 10 din 16

2006 - 8 din 12

2007 - 8 din 16

2008 - 11 din 15

2009 - 7 din 12