Bolizii de Formula 1 ar putea veni in Romania. De data aceasta nu pentru un alt Roadshow, ci pentru o cursa in toata regula. Vineri, la Prefectura Constanta a fost prezentat un proiect pentru construirea unei circuit pentru intrecerile automobilistice si de motociclism internationale, in comuna 23 August. Competitia este serioasa, deoarece vecinii bulgari vor si ei organizarea unui asemena circuit.

Circuitul va fi amplasat pe teritoriul comunei 23 August, judetul Constanta, pe o suprafata de 130 hectare. Suma totala a investitiilor se ridica la 180 milioane de euro, bani ce vor fi asigurati de un grup de investitori italieni. Pe langa circuitul propriu-zis, vor mai fi construite zone de distractie si spatii comerciale.

„Banii sunt deja, la fel ca si studiul de fezabilitate si nu mai ramine decat ca autoritatile sa colaboreze intre ele pentru obtinerea autorizatiilor necesare. Cred ca daca totul va decurge conform asteptarilor noastre, in trei luni putem deschide santierul de lucru. Totul depinde acum de autoritatile constantene, care se afla in competitie cu cele bulgare, care s-au aratat interesate, la randul lor, de gazduirea unui astfel de circuit. De precizat ca circuitul se va construi ori in Bulgaria, ori in Romania, Federatia Internationala de Automobilism permitand construirea doar a unui astfel de circuit, care sa gazduiasca intreceri internationale", a declarat Nicolae Serbu, organizatorul circuitelor automobilistice de la Bucuresti, potrivit telegrafonline.ro.

„Terenul de langa comuna are elemente de evacuare, are acces la un drum national si e aproape de toate localitatile de pe litoral”, a mentionat Limongi Gaetano, organizatorul MP de Formula 1 de la Imola.