Fostul manager al echipei Renault, Flavio Briatore a demarat procedurile legale impotriva Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), pentru a anula decizia luata de forul international in cazul accidentului regizat de la Singapore. Exclus pe viata din competitiile cu motor, italianul de 59 de ani cere si daune de 500.000 euro pana la un milion de euro.

Dupa scandalul Crashgate, cand Nelson Piquet Jr. a intrat intentionat in zid, la cererea lui Briatore si Symonds pentru a-si ajuta coechipierul sa castige, Briatore a fost exclus din orice competitie cu motor. La o luna dupa aceasta sanctiune, italianul contra-ataca si cere anularea deciziei, calificand-o drept o absurditate juridica: "FIA a fost folosita ca un instrument pentru razbunarea unui singur om. De aceea, cred ca decizia luata este o absurditate juridica. Am deplina incredere ca instantele franceze vor rezolva cazul corect si impartial".

Briatore acuza FIA ca "i-a incalcat deliberat dreptul la aparare", "a incalcat regulile dreptatii si a manifestat un exces si abuz de putere". "Flavio Briatore intentioneaza sa obtina un ordin prin care sa fie anulata decizia FIA si, de asemenea, va solicita daune si publicarea oficiala a deciziei instantei", se arata intr-un comunicat, citat de Reuters.