La sfarsitul sezonului 2008 din Marele Circ, Honda a anuntat ca paraseste lumea Formulei 1 din ratiuni pur financiare, criza economica mondiala afectandu-i si pe niponi. La un an distanta, BrawnGP, urmasul japonezilor, a castigat titlul mondial la piloti si la constructuri. Conform unui calcul, Honda a pierdut 255 de milioane de dolari prin parasirea F1, informeaza Sportbusiness.

BrawnGP a luat locul Honda in Marele Circ pe ultima suta de metri, echipa inscriindu-se in campionat atunci cand nimeni nu se mai astepta.

Fara sponsori si cu putin timp alocat testelor, BrawnGP era vazuta ca o echipa care va ocupa constant ultimele locuri pe grila de start.

Cu un monopost bine pus la punct, echipa infiintata de Ross Brawn avea sa domine in mod surprinzator sezonul 2009 al Marelui Circ, echipa nou infiintata reusind sa se impuna atat in clasamentul constructorilor cat si in ierarhia pilotilor.

Conform Sportbusiness, Honda a pierdut 225 de milioane de dolari prin parasirea Formulei 1. Astfel, pe durata celor 15 Mari Premii de pana acum, Brawn a avut parte de o audienta mai mare chiar si decat Ferrari, fiind peste 8.5 ore in care monoposturile noii echipe au avut "acoperire mondiala" (din analiza emisiunilor de televiziune si a ratelor de publicitate). Ca o comparatie, BrawnGP s-a bucurat de o mediatizare de trei ori mai mare decat a avut Honda cu numai un sezon in urma.