Renault a anuntat, in cursul zilei de miercuri, ca Robert Kubica este noul pilot al francezilor pentru sezonul 2010 al Formulei 1. Polonezul il va inlocui pe spaniolul Fernando Alonso, cel care a semnat cu italienii de la Ferrari.

"Sunt entuziasmat de faptul ca Robert se va alatura Renault F1 din 2010. De cand a debutat intr-un Mare Premiu, acum trei ani, a fost in atentia noastra, fiind unul dintre cei mai talentati piloti ai generatiei sale" - Bob Bell, seful echipei Renault.

In varsta de 24 de ani, Kubica va ataca titlul mondial in 2010, performanta reusita de Renault de doua ori (in anii 2005 si 2006) alaturi de Alonso.

"Simt ca am o legatura speciala cu aceasta echipa, deoarece in 2005 am castigat o competitie organizata de ei (nr. World Series by Renault). Atunci am avut ocazia sa fac teste cu echipa la Barcelona, ceea ce a dus la debutul meu in F1. Sper sa luptam impreuna pentru titlul mondial" - Robert Kubica.

Nascut pe 7 decembrie 1984 la Cracovia, in Polonia, Kubica a participat la 55 de Grand Prix-uri, a castigat o singura cursa (Marele Premiu al Canadei - 2008), a obtinut un pole-position si a adunat 129 de puncte de-a lungul carierei.