ING a hotarat sa rupa intelegerea pe care o avea cu Renault F1 Team dupa scandalul accidentului trucat de la Singapore. Francezii au fost gasiti vinovati, iar la nivel de imagine echipa a pierdut enorm, ING nedorind sa-si mai lege numele de Formula 1.

Sponsor principal al celor de la Renault in ultimele trei sezoane din Marele Circ, ING a reziliat imediat contractul cu francezii.

"ING va incheia contractul cu echipa Renault F1 Team. Suntem profund dezamagiti de evenimentele produse cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore din anul 2008. A fost un parteneriat de sponsorizare de succes pana la acest moment", au declarat oficialii ING intr-un comunicat de presa.

Banca de origine olandeza precizase ca va renunta la intelegerea cu Renault la finalul stagiunii 2010 din Marele Circ din cauza gravelor probleme financiare cu care se confrunta. Scandalul in care este implicata echipa Renault i-a facut pe cei de la ING sa termine mult mai repede legaturile cu Formula 1.

In aceste conditii, de pe monoposturile Renault va disparea numele ING incepand chiar cu acest week-end, cu ocazia MP de la Singapore.

De asemenea, un alt sponsor important al celor de la Renault, Mutua Madrilena, a hotarat sa intrerupa orice legatura cu francezii tot in urma scandalului accidentului care a avut loc anul trecut in Singapore.

Cu toate acestea, compania de asigurari a precizat ca va ramane alaturi de Fernando Alonso, pe care il va sprijini direct.