Giancarlo Fisichella va fi noul pilot al scuderiei Ferrari pana la sfarsitul sezonului 2009 al Formulei 1. Echipa Force India a declarat, joi, ca a reziliat contractul cu pilotul italian pentru ca acesta sa se poata alatura echipei Ferrari, anunta site-ul oficial al competitiei.

Dupa incidentul lui Felipe Massa din Marele Premiu al Ungariei, Ferrari l-a adus pe Luca Badoer, dar prestatia pilotului de teste nu a fost pe masura asteptarilor. Astfel, Fisichella va fi cel care va pilota al doilea monopost al Ferrari in Formula 1 pana la sfarsitul sezonului. "Aceasta a fost intotdeauna ambitia mea. Sunt foarte recunoscator boss-ului Force India, Vijay Mallya pentru ca mi-a dat oportunitatea de a pilota pentru Ferrari", a declarat Fisichella, pootrivit sportbox.tv.

"Dupa lungi discutii in ultimele 24 de ore, echipa Force India a ajuns la un acord in rezilierea contractului lui Giancarlo Fisichella pentru ca acesta sa se poata alatura celor de la Ferrari in cursele ramase pana la finele sezonului", a anuntat echipa Force India.

"Fisichella a aratat de-a lungul carierei sale ca este rapid si competitiv. Suntem mandri ca putem conta pe acest pilot italian in cursa sa de casa", au declarat oficialii Ferrari, potrivit Eurosport Spania.

Fisichella are 36 de ani si a disputat 225 de curse in Fomula 1, obtinand trei victorii (Brazilia in 2003, Australia in 2006 si Malaezia in 2006). A concurat pentru Minardi, Jordan, Benetton, Sauber, Renault si Force India, iar cel mai bun sezon al sau a fost in 2006, cand a terminat pe locul al patrulea.