Bernie Ecclestone este de parere ca echipa Renault ar putea fi exclusa din Formula 1, daca se dovedeste ca incidentul lui Nelson Piquet Jr. de la Marele Premiu din Singapore 2008 a fost intentionat.

FIA a deschis o ancheta asupra Renault pentru o cursa din Formula 1, insa nu au precizat care anume. Potrivit televiziunii braziliene Rede Globo, cursa in cauza e cea de la Singapore, din sezonul 2008, in care, se pare, Piquet Jr. a intrat intentionat in zid pentru a-si ajuta coechipierul, Fernando Alonso, sa castige.

"Nu aveam nevoie de asa ceva in acest moment. Exista pericolul ca Renault sa paraseasca aceasta competitie. Spera ca nu va fi cazul, dar aceste lucruri se pot intampla. Tot ceea ce stiu eu e ca Flavio Briatore insista ca nu a fost nimic intentionat. Cred ca FIA va examina tot. Trebuie sa afle ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Imi imaginez ca vor fi furiosi daca vor afla ca ceea ce se speculeaza este adevarat", a declarat Ecclestone pentru publicatia britanica The Times, citat de AFP.

La cursa din 2008 de la Singapore, Fernando Alonso a pornit de pe pozitia a 15-a in grila de start. Accidentul lui Piquet jr. s-a produs exact dupa ce spaniolul a trecut pe la boxe. Alonso a profitat de prezenta safety car-ului pe circuit si a reusit sa castige cursa.

Accidentul lui Nelson Piquet Jr. de la Singapore 2008: