Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a publicat modificarile aduse regulamentului Formulei 1 pentru sezonul 2010. Potrivit noilor reguli, echipele nu vor mai avea dreptul sa alimenteze monoposturile cu combustibil in timpul curselor de Grand Prix.

Regulile pentru sezonul 2010 arata ca echipele nu vor mai putea realimenta masinile in timpul curselor, si nici inainte de cea de-a treia runda de calificari, asa cum se intampla pana acum. Combustibilul trebuie sa fie indeajuns pentru toate cele trei sesiuni de calificari, monoposturile putand fi realimentate abia la inceputul cursei de duminica.

Se asteapta ca in sezonul 2010 sa participe 13 echipe la Campionatul Mondial de F1, de aceea au fost modificate regulile sesiunilor de calificari. In prima sesiune vor fi eliminati opt piloti, in cea de-a doua alti opt, urmand ca in ultima sesiune zece piloti sa se lupte pentru pole position.

Greutatea minima pe care trebuie sa o aibe un monopost a fost crescuta cu 15 kg, ajungandu-se la 620 kg, in dorinta de a da posibilitatea tehnicienilor de a adapta sistemul KERS.