"Cu mare regret trebuie sa va anunt ca nu voi putea sa revin in Formula 1, cu toate ca am incercat tot ce era posibil pentru a face acest lucru", este afirmatia cu care Michael Schumacher lamureste situatia sa privind mult asteptata revenire in Marele Circ. Dupa ce a creat o adevarata isterie in randul fanilor, Schumi nu va putea concura pentru Scuderia Ferrari, dupa cum informeaza site-ul oficial al fostului campion mondial.

"Ieri (nr. 10 august), i-am informat pe presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, si pe Stefano Domenicali, seful echipei de Formula 1, ca din pacate nu voi putea fi capabil sa il inlocuiesc pe Felipe (nr. Massa). Am incercat tot ce era posibil pentru aceasta revenire temporara, dar cu mare regret trebuie sa recunosc ca nu pot sa fac mai mult. Nu am putut sa gasim o solutie pentru durerile pe care le am la gat, cu toate ca staff-ul medical a incercat toate masurile posibile", a declarat Michael Schumacher pe site-ul personal.

"Urmarile accidentarii pe care am suferit-o in Februarie la cap si la gat se dovedesc a fi destul de serioase pentru a-mi permite sa fac fata unei curse de Formula 1. Gatul meu nu poate rezista inca stresului extrem provocat de un monopost de Formula 1. Acestea sunt rezultatele testelor medicale efectuate pe parcursul ultimelor doua saptamani si a examinarilor finale de luni dupa-amiaza", a completat Schumi.

Fostul multiplu campion al lumii nu i-a uitat pe milioanele de fani din intreaga lume care-l asteptau cu mare nerabdare pe circuit, germanul cerandu-si public scuze pentru situatia nefericita creata. "Sunt dezamagit pana in adancul sufletului. Imi pare extrem de rau pentru toti cei de la Ferrari si pentru toti fanii care au tinut degetele incrucisate pentru o revenire a mea. Am incercat tot ce mi-a stat in putere", a incheiat Michael Schumacher.

Pe 25 iulie, Felipe Massa a suferit un accident pe durata calificarilor MP al Ungariei de la Hungaroring, brazilianul devenind indisponibil pe termen indelungat pentru a mai concura in Marele Circ. In aceste conditii, in data de 29 iulie Michael Schumacher a anuntat public ca va reveni in Formula 1 pentru a-i tine locul lui Felipe.

Ideea revenirii lui Schumi a creat o adevarata nebunie in intreaga lume, zeci de mii de bilete la urmatoarele Grand-Prix-uri vanzandu-se in doar cateva ore.

Durerile pricinuite de un accident de motocicleta suferit in luna februarie l-au indepartat pe Schumacher de o mult asteptata revenire in lumea Marelui Circ.

In aceste conditii, Luca Badoer (unul dintre pilotii de teste de la Ferrari) a fost ales de catre italieni sa concureze alaturi de Kimi Raikkonen in Marele Premiu al Europei, care va avea loc pe 23 august la Valecia.