Dupa ce echipele din Formula 1 i-au refuzat cererea de a testa monopostul F60, Michael Schumacher se mentine in forma si "isi intra in ritm" cu prima sa iubire, kartul.

Scumacher s-a antrenat pe monopostul Ferrari din 2007, deoarece regulamentul Formulei 1 nu-i permite sa testeze modelul din 2009. La cererea germanului de a se pregati totusi pe un F60, echipele Williams, Toro Roso si Red Bull au refizat, asa ca Schumacher se descurca asa cum poate.

Septuplul campion al F1 s-a antrenat, miercuri, pe un circuit de karting: "Kartingul are un efect de antrenament foarte bun, de aceea am facut teste in Lontano. In acest moment nu e nimic mai bun pentru pregatirea mea. De exemplu, in ceea ce priveste rezistenta mecanismului de directie, kartingul este mult mai dificil decat Formula 1. Faptul ca a fost foarte cald aici e bine deoarece asa va fi, probabil, si in Valencia", a declarat Schumacher pe site-ul sau oficial.

Germanul se va reintoarce in competitiile de Formula 1 in Marele Premiu al Valenciei din 23 august. Schumacher il inlocuieste in echipa Ferrari pe brazilianul Felipe Massa, actorul principal al unui accident teribil pe circuitul de la Hungaroring.