Cu toate ca a primit initial aprobarea tuturor echipelor din Formula 1 de a testa pentru o zi monopostul F60, Michael Schumacher s-a lovit ulterior de refuzul team-ului Williams. "Testele in timpul sezonului sunt interzise", au declarat oficialii echipei britanice. Acestea fiind datele problemei, este foarte posibil ca multiplul campion mondial sa se suie direct in F60 cu ocazia MP al Europei din 23 august.

''Desi ii spunem bun venit lui Michael Schumacher la revenirea sa in F1, orice fel de teste in timpul sezonului sunt strict interzise, potrivit unei reglementari clar stabilite de FIA si acceptate de catre toate echipele'', au explicat oficialii Williams intr-un comunicat de presa.

Pentru a-si sprijini si mai mult refuzul, Williams l-a dat exemplu pe tanarul pilot Jaime Alguersuari, de la Toro Rosso, cel care l-a inlocuit pe Sebastian Bourdais si care nu a apucat sa testeze monopostul.

"Williams nu vede nicio diferenta intre Alguersuari si Schumacher. Intr-o situatie similara, Williams ar fi folosit pilotii sai de incercare care cunosc masina. Si acesta este motivul pentru care ne opunem cererii Scuderiei Ferrari'', se arata in comunicatul echipei de Formula 1.

Testele in timpul sezonului sunt interzise, dar tinand cont de faptul ca Schumacher are la activ o pauza de trei ani, italienii au cerut clementa din partea echipelor din Marele Circ pentru a-l lasa pe pilotul in varsta de 40 de ani sa piloteze F60 pret de o zi.