Constructorul german BMW a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca se va retrage din Marele Circ la finalul sezonului 2009, informeaza AFP. "Noile directii strategice ale companiei noastre au condus catre aceasta decizie", a declarat Norbert Reithofer, seful BMW.

Germanii nu au mentionat daca echipa de Formula 1 va fi incredintata fostului proprietar, Peter Sauber (care detine in acest moment actiuni la constructorul german) sau se va desfiinta pur si simplu. De asemenea, BMW nu a precizat nici daca va oferi motoare pe viitor in Marele Circ.

BMW isi justifica aceasta decizie prin intentia de a folosi banii cheltuiti in Formula 1 pentru dezvoltarea de tehnologii pentru industria auto de serie.

"BMW nu va continua campania din Formula 1 dupa finalul sezonului 2009. Resursele eliberate prin aceasta decizie vor fi dedicate dezvoltarii unor noi tehnologii si proiecte", se precizeaza in comunicatul germanilor.

"BMW va continua sa se implice activ in celelalte competii ale sporturilor cu motor. Decizia de a restructura activitatile departamentului de motorsport a fost luata marti de Consiliul de Administratie", au mai precizat oficialii de la BMW.

"Am fi dorit sa continuam aceasta campanie ambitioasa si sa demonstram ca acest sezon a fost doar un accident dupa trei ani de succes. In schimb, pot sa inteleg de ce a fost luata aceasta decizie din punctul de vedere al corporatiei. Ne vom concentra pe cursele ramase pentru a demonstra spiritul nostru de lupta pentru a obtine un rezultat bun", a declarat Mario Theissen, directorul motorsportului de la BMW.

In sezonul 2009 al Formulei 1 BMW se afla pe locul 8 in clasamentul constructorilor, cu doar 8 puncte acumulate (4 in Marele Premiu al Malaeziei si cate doua in Catalunia si Turcia).