Pentru a evita un nou sezon dezastruos, Ferrari va incepe in urmatoarea perioada pregatirea monopostului pentru urmatoarea stagiune din Formula 1. "Ne vom concentra numai pe munca pentru sezonul viitor, incercam sa ne asiguram ca nu pierdem vremea degeaba", au declarat oficialii Scuderiei. Cu toate acestea, italienii au reusit in Germania sa termine pe podium, forma aratata fiind una destul de buna.

"Foarte curand se va intampla urmatorul pas. Am inceput deja sa lucram la noul proiect, iar in urmatoarele doua saptamani ne vom concentra pe acesta pentru a fi siguri ca nu pierdem timpul de pomana. Stim ca sezonul viitor va fi unul crucial si vrem sa incepem cu o forma total diferita fata de cea de anul acesta. Este deci mai degraba o chestiune de zile pana cand vom trece la treaba propriu-zisa", a declarat Stefano Domenicali, boss-ul celor de la Ferrari, citat de Autosport.

Ferrari a reusit al doilea podium al sezonului 2009 la Nurburgring prin Felipe Massa, obiectivul Scuderiei pentru stagiunea in curs fiind locul 3 in clasamentul constructorilor.

Oficialul Ferrari este de parere ca update-urile din acest sezon nu ii pot ajuta pe italieni sa ajunga in top, tinand cont de faptul ca si alte echipe sunt intr-o puternica revenire, este vorba aici despre McLaren si Renault, iar acest lucru ii face pe italieni sa se gandeasca la sezonul 2010 al Marelui Circ.

"Vreau sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa ne concentram pe sezonul viitor. Dupa cum puteti observa, nici ceilalti nu stau degeaba", a conchis Domenicali.