Monotonia curselor si scandalurile dintre FIA si FOTA din ultimele luni au dus la diminuarea interesului pentru competitiile de Formula 1. Organizatorii Marelui Premiu al Europei din Valencia au anuntat ca au redus cu aproximativ 35% capacitatea locurilor pentru specatatori.

Marele Premiu al Europei este la cea de-a doua editie, dar interesul fata de aceasta cursa a scazut cu mult fata de cea din 2008. "Biletele nu se vand la fel de repede", a declarat Jorge Martinez Aspar, vicepresedinte la Valmor Sports. In 2008, cursa a debutat cu casa inchisa, iar organizatorii au anuntat ca s-au vandut 112.711 bilete si ca se gandesc sa mareasca capacitatea tribunelor in editiile viitoare.

Planurile s-au schimbat si pentru cursa din 23 august locurile pentru spectatori vor fi cu 35.000 mai putine. Aspar a declarat agentiei spaniole EFE ca au anticipat aceasta masura inca din mai, de la Marele Premiu al Spaniei. Nici la Barcelona spectatorii nu s-au inghesuit sa vada spectacolul Formulei 1.

Aspar a mai adaugat ca un rol important in aceasta problema il are si polemica dintre FIA si FOTA: "Cu siguranta ca acest lucru a incetinit lucrurile. Cred ca unii oameni au vorbit prea mult in ultimele luni".