Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a declarat presei italiene ca prin indepartarea lui Max Mosley de la sefia FIA (nu va mai candida in octombrie cand ii expira actualul mandat) va disparea dictatura din Formula 1, competita urmand sa aiba regulamente cu care toti sa fie de acord, iar acestea sa nu fie impuse.

"Pentru noi, trei lucruri erau importante: Formula 1 sa ramana Formula 1 si sa nu devina cumva Formula 3, sa nu mai existe o dictatura, ci posibilitatea de a alege un regulament agreat si acceptat de toate echipele, iar orice proprietar de echipa sa fie consultat si sa aiba un cuvant important de spus", a precizat Montezemolo.

Debarcarea lui Mosley a fost una dintre cerintele pe care team-urile din Marele Circ au cerut-o expres la Congresul de la Paris, din aceasta saptamana.

Astfel, regulamentul din 2010 nu va suferi modificari, iar daca acestea se vor produce vor fi luate numai cu acordul total al echipelor implicate in F1.

"Mosley ar putea sa isi schimbe decizia, dar noi nu. Unitatea echipelor este fundamentala pentru viitorul Formulei 1", a conchis Montezemolo.