Sefii Federatiei Internationale de Automobilism si FOTA (Asociatia Echipelor din Marele Circ) au ajuns la o intelegere asupra sezonului 2010 din Formula 1, Sky Sports anuntand ca nu va exista nicio competitie paralela cu F1 care se fie organizata de Ferrari, McLaren si celelalte echipe aflate in conflict cu FIA.

Pacea dintre cele doua parti a fost consemnata in cursul zilei de miercuri, dupa Consiliul Mondial al FIA, care a avut loc la Paris.

In urma acestei intalniri, echipele inscrise in FOTA vor renunta la intentiile de a organiza o competitie paralela cu Formula 1, lucru care parea destul de probabil pana cu cateva ore in urma.

"Nu va fi niciun campionat in paralel cu Formula 1 in 2010. Am ajuns la o intelegere totala cu echipele in legatura cu reducerea costurilor", a declarat Max Mosley, boss-ul FIA, citat de as.com.

In urma cu cateva zile, Ferrrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, Toyota, Red Bull, BrawnGP si Toro Rosso anuntasera ca nu vor lua parte la campionatul din 2010 al Formulei 1, atata timp cat nu vor fi schimbate regulile privind limitarea bugetelor.

In alta ordine de idei, Max Mosley a mai precizat ca nu mai candida pentru un nou mandat la sefia FIA dupa terminarea actualei intelegeri in luna octombrie.

"Nu voi mai putea sa candidez din nou din cauza faptului ca nu avem in acest moment pace in Formula 1", a conchis Mosley.