"Veti vedea o Formula 1 mai interesanta ca niciodata", spunea Ecclestone la debutul stagiunii. Au trecut sapte Mari Premii, iar Formula 1 incepe sa nu mai intereseze aproape pe nimeni. Adevaratele dueluri se petrec in jurul locurilor 11-14, in timp ce Button incepe sa devina mai enervant ca niciodata prin constanta de care da dovada. Propun, pentru revitalizarea sezonului, ca BrawnGP sa nu primeasca puncte cateva Mari Premii...

Noile reguli atat de laudate de Bernie Ecclestone si Max Mosley inainte de startul sezonului 2009 ne promiteau o Formula 1 mai interesanta ca niciodata. Lupta intensa pentru victorie etapa de etapa la care sa participe mai multe monoposturi, nu doar McLaren, Ferrari si cel mult BWM Sauber (ca in 2008).

Anul trecut am vazut, cat de cat, o lupta stransa pentru titlul mondial pana in ultima etapa, Scuderia Ferrari si McLaren Mercedes oferind suspans pana la ultimul viraj de la Interlagos.

Anul acesta, BrawnGP, acest Fat-Frumos din Marele Circ (in timp ce altii testau de zor, ei nu stiau daca vor lua parte la intreceri - fosta Honda), a monopolizat Grand-Prix-urile, adevaratele lupte dandu-se pentru locurile care nu au nicio legatura cu podiumul de premiere.

In Turcia, cele mai frumoase dueluri au fost date de ultimii campioni mondiali (Fernando Alonso, Kimi Raikkonen si Lewis Hamilton), cei trei depasindu-se pentru a ajunge pe magnificul loc 11.

Alonso are 11 puncte, Raikkonen si Hamilton cate 9, in total 29. Ca o completare, liderul din clasamentul pilotilor are singur nu mai putin de 61 de puncte.

Jenson Button a castigat deja 6 Mari Premii dintr-un numar total de 7, iar echilibrul de care vorbea Ecclestone este unul utopic.

Cu o directie in deriva, Formula 1 tinde sa devina tot mai monotona pentru fani, iar daca in 2009 campionatul este atat de interesant nu vrem sa aflam cum va fi in 2010, atunci cand un nume important pentru SuperFund ar putea sa treaca in mare viteza pe langa un Ferrari gafaind constrans de limitarea bugetului.