Asociatia echipelor din Formula 1 (FOTA) a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa ca toti membrii sai s-au inscris pentru sezonul viitor si au hotarat in unanimitate reducerea costurilor in urmatorii trei ani. FOTA confirma ca toti membrii sai si-au confirmat participarea in viitorul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, fiind de acord cu reducerea semnificativa a costurilor in urmatoarele trei sezoane, se arata in comunicat.

Ferrari, Renault, Toyota si cele doua echipe de la Red Bull au amenintat, in urma cu cateva saptamani, ca se vor retrage din Formula 1 daca regulile din 2010 privind reducerea costurilor nu vor fi modificate.

Membrii FOTA s-au intalnit, saptamana trecuta, la Monaco, cu Max Mosley, presedintele FIA pentru a cauta solutii la problemele aparute odata cu stabilirea noilor reguli din F1. Dupa aceasta intalnire, lucrurile par sa se fi asezat: "Toate echipele FOTA asteapta cu optimism sa colaboreze proactiv si productiv cu FIA, in scopul stabilirii unei fundatii solide pe care se va putea construi viitorul plin de succese al Formulei 1".

"Se va crea un mecanism ce va pastra concurenta tehnologica si provocarea sportiva si, in acelasi timp, va facilita intrarea in F1 a unor noi echipe", se mai arata in comunicat.