Consiliul Mondial al FIA a decis excluderea McLaren (in cadrul unei sedinte care a avut loc miercuri) din urmatoarele trei Grand Prix-uri, insa ulterior aceasta pedeapsa a fost suspendata pentru ca oficialii echipei anglo-germane au dat asigurari ca episoade de genul celui petrecut pe Albert Park (in prima etapa a sezonului 2009) nu se vor mai intampla, informeaza Gazzetta dello Sport.

"Am luat in seama maniera deschisa si sincera in care seful echipei McLaren, Martin Whitmarsh, s-a adresat Consiliului Mondial al FIA si avand in vedere modificarea culturii organizationale din cadrul team-ului, Consiliul Mondial al FIA a decis sa suspende aplicarea celei mai adecvate penalizari", au precizat oficialii FIA dupa decizia luata.

In cazul in care in urmatoarele 12 luni McLaren va mai incalca articolul 151c din Codul Sportiv, echipa condusa de Martin Whitmarsh va fi exclusa de la trei Grand Prix-uri din calendarul competitional.

Hotararea FIA nu influenteaza practic in niciun fel clasamentul din Formula 1, McLaren urmand sa alerge in celelalte curse ale stagiunii fara sa fie depunctata.