Ploaia vrea sa incurce si a doua etapa din Motomondialul de Viteza. Conditiile meteorologice nefavorabile de sambata au dus la anularea sesiunilor de calificare de la Twin Ring Motegi pentru Polini Grand Prix din Japonia, asa ca rezultatele de la antrenamentele de vineri sunt decisive pentru grila de start.

Calificarile au fost amanate o ora, dar din cauza ploii au fost anulate. Toate grilele de start se vor stabili dupa antrenamentele libere de vineri. Astfel, Valentino Rossi va pleca din pole position, urmat de Casey Stoner si Jorge Lorenzo. La 250cc, Marco Simoncelli va pleca din pole, iar la clasa 125cc Andrea Iannone este primul in grila de start.

Valentino Rossi va pleca din pole position la Motegi pentru prima oara in cariera sa. "Chiar si anul trecut ploaia a fost personajul principal aici. Anul acesta e mai rau deoarece si cursa din Qatar a fost amanata pentru ziua urmatoare. Nu cred ca a fost o idee buna sa venim aici la Motegi in aprilie. Va fi o cursa incerta. Din fericire, am avut o zi buna la antrenamente, pe uscat. In aceasta dimineata, tot pe uscat, setarile noastre au functionat bine si cred ca ne vom putea descurca in ambele situatii", a declarat Doctorul, potrivit Gazzetta dello Sport.