Surpriza neplacuta a inceputului noului sezon de Formula 1 este fara indoiala Ferrari, echipa care nu a reusit sa acumuleze nici macar un punct dupa disputarea a trei Mari Premii. David Coulthard (fost pilot al McLaren si Red Bull) este de parere ca italienii vor iesi din criza numai cu ajutorul unui pilot precum Fernando Alonso. Scotianul il critica pe Kimi Raikkonen, despre care precizeaza ca nu se pricepe la dezvoltarea unui monopost, informeaza Daily Telegraph.

"Nu il stiu prea bine pe Felipe Massa, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea despre el. Raikkonen este un fost coechipier si nu mi-a demonstrat niciodata ca poate conduce dezvoltarea monopostului. Cu siguranta ca este rapid, dar ma gandesc ca Ferrari va reusi sa imbunatateasca daca si cand va sosi Fernando Alonso", a declarat Coulthard in Daily Telegraph.

Un alt motiv pentru care Ferrari si McLaren nu sunt protagoniste in acest sezon din Marele Circ ar fi acela ca ambele echipe au conducatori tineri (Stefano Domenicali, respectiv Martin Whitmarsh), iar in Formula 1 ai mai multa nevoie de experienta decat de entuziasm.

"Domenicali este o persoana tanara, draguta si destul de abordabila, dar in Formula 1 aceste ingrediente nu sunt de ajuns. Martin Whitmarsh ar putea suferi de o problema similara. Intrebarea este sunt acesti doi tineri capabili sa conduca o echipa de Formula 1?", a conchis Coulthard.