Michael Schumacher il lauda pe compatriotul Sebastian Vettel, fostul multiplu campion mondial vazandu-l pe pilotul celor de la Red Bull drept unul dintre favoritii la cucerirea cununii de lauri in sezonul 2009 al Marelui Circ. Vettel a castigat de-o maniera categorica MP al Chinei, desfasurat duminica pe ploaie, si a intrat in atentia celor de la McLaren, informeaza Setanta Sports.

"Sebastian a fost fantastic si poate deveni campion mondial. Red Bull dispune de monoposturi cu un potential foarte mare si care s-au dovedit foarte rapide in Australia si China", a declarat Schumacher facand referire la posibilitatea ca Vettel sa fie unul dintre protagonistii sezonului din Formula 1.

Ultimele evolutiile ale lui Sebastian Vettel nu au ramas fara ecou in lumea Marelui Circ, Norbert Haug (seful motorsportului de la Mercedes) precizand ca Sebastian este monitorizat de McLaren, echipa care doreste sa-l inregimenteze pe viitor.

"Mai are (nr Vettel) contract cu Red Bull pana la finalul anului viitor, dupa care vom vedea ce se va intampla. Este posibil sa-l vedem intr-o zi la conducerea unuia dintre monoposturile Sagetiilor Argintii", a precizat Haug.

In varsta de aproape 22 de ani (ii va implini pe 3 iulie), Vettel se afla pe locul trei in clasamentul general al pilotilor, cu 10 puncte acumulate, la 11 lungimi distanta de liderul Jenson Button.