Trei spectatori si-au pierdut viata in timpul raliului Valasska, din Cehia, dupa ce o masina de curse a derapat si i-a lovit mortal. Pilotul Lukas Lapdavsky, impreuna cu un alt spectator au fost raniti si transportati la spital. Organizatorii au decis anularea raliului.

Accidentul a avut loc intr-un oras din estul Cehiei, Stramberk, in debutul celei de-a doua sesiuni a competitiei. Pilotul slovac de la Mitsubishi, Lukas Lapdavsky a derapat intr-o curba si a alunecat pana intr-un grup de suporteri.

"Nu si-a pierdut cunostinta si a putut vorbi, dar poate avea leziuni interne", a declarat purtatorul de cuvant al echipei de salvare, Lukas Humpl despre pilotul slovac ce a acuzat dureri in zona pieptului.

Potrivit purtatorului de cuvant al politiei, Miroslava Michalkova Salkova, citat de agentia CTK, doua dintre victimele accidentului sunt rude: un barbat in varsta de 38 de ani si fiul sau de 13 ani. Identitatea celei de-a treia persoane decedate inca nu a fost descoperita.

Acesta este al treilea accident grav din ultimii doi ani petrecuti in Cehia. In octombrie 2008, un spectator a murit in timpul unei curse de motociclete in Ostrava, iar in decembrie o masina de curse a provocat moartea a doi suporteri din Praga.