Bernie Ecclestone era in culmea fericirii la inceputul saptamanii. Tocmai reusise sa impuna intr-un Consiliu al FIA un nou sistem de premiere: cine va castiga cele mai multe curse in sezonul viitor sa fie cel care va fi campionul mondial. "Nu va mai castiga titlul mondial cel care castiga cele mai multe puncte!" FOTA (Asociatia Echipelor din Formula 1) a contestat decizia FIA si, intr-un comunicat trimis, se mentioneaza de ce masurile adoptate legate de noul sistem de premiere nu pot fi puse in aplicare.

"Oficialii echipelor au dezbatut problema si au hotarat ca vor supune dezbaterii procedura prin care s-a luat aceasta decizie. Este prea tarziu ca FIA sa impuna schimbari pentru sezonul 2009, atata timp cat nu a obtinut acordul unanim al competitorilor care vor lua loc la grila de start a Formulei 1. Nu se poate opera nicio schimbare pentru sezonul 2009", se spune in comunicatul FOTA.

Conducatorii echipelor doresc un dialog cu FIA pe marginea sistemului de punctare din sezonul 2010. "Vrem sa stimulam si sa facem din Formula 1 un sport mai atractiv decat este acum".