Bernie Ecclestone, boss-ul F1, nu mai conteneste cu laudele la adresa noilor masuri luate in Marele Circ, omul de afaceri fiind de parere ca schimbarea modalitatii de atribuire a titlului mondial (pilotul cu cele mai multe victorii castiga cununa de lauri) va face din actualul sezon unul dintre cele mai disputate din istorie.

"La Melbourne veti vedea o cursa deosebita, totul va fi frumos pentru fani si pentru spectacolul din sport. In ultima perioada s-a tot discutat ca Formula 1 nu este spectaculoasa, ca si-a pierdut din atractivitate. Aceasta schimbare ii va face pe piloti sa se gandeasca numai la prima pozitie, fara sa ia in calcul un eventual loc doi", a declarat Ecclestone, citat de presa canadiana.

Precizarea lui Bernie vine oarecum in contrast cu declaratiile din ultima perioada a mai multor piloti si oficiali din Marele Circ, acestia fiind de parere ca sezonul ar putea deveni unul extrem de plictisitor in a doua lui jumatate daca un pilot isi asigura mai multe victorii in Grand Prix-uri in primele curse ale anului.