Campionul WRC a castigat, duminica, Raliul din Cipru, trecandu-si astfel in cont cea de-a 50-a victorie din cariera. Alaturi de copilotul sau Daniel Elena, pilotul de la Citroen a terminat etapa cu 27, 2 secunde in fata finlandezului Mikko Hirvonen (Ford Focus). Pe ultima treapta a podiumului s-a situat Petter Solberg (Citroen Xsara).

Loeb a inceput ultima speciala a raliului cu doar 26 de secunde in fata lui Hirvonen. Finlandezul a fortat si s-a apropiat la 17 secunde, dar experienta lui Loeb a avut castig de cauza.

"Este incredibil si 50 este intr-adevar o cifra frumoasa. Sunt foarte fericit de ceea ce am reusit si nu am de gand sa ma opresc aici", a declarat Loeb, potrivit AFP.

Aceasta este a patra victorie pe care duo-ul Loeb-Elena o obtin in Cipru (2004, 2005, 2006, 2009) si a treia victorie din acest sezon: Irlanda, Norvegia si Cipru.

Surpriza etapei a fost ocupantul locului trei, Solberg, care i-a furat bronzul lui Daniel Sordo (Citroen C4). Sezonul trecut, Solberg a concurat pentru Subaru si a ajuns pe podium o singura data, in Grecia. Finlandezul a fost campion mondial la raliuri in anul 2003.