Giancarlo Fisichella nu renunta asa usor la principala sa pasiune, Formula 1. Desi in sezonul trecut italianul nu a punctat deloc, el spera ca noul Mercedes VJM-02 sa-i aduca un loc pe podium. Pilotul de 36 de ani al echipei Force India nu se gandeste la retragere ci la o modalitate de a fi cat mai competitiv.

"Dupa atatia ani in Formula 1 nu este usor sa ai un sezon ca cel de anul trecut. Dar iubesc in continuare acest sport, imi place foarte mult sa conduc masinile de Formula 1. Anul acesta, cu o masina complet noua, speram sa fim competitivi si capabili sa punctam des. Principala tinta e sa urcam pe podium. Nu pot sa spun ca vom puncta in fiecare cursa, dar anul trecut eram de obicei in ultimul rand si ritmul nostru era cu doua secunde mai slab decat liderii", a declarat pilotul F1 intr-un interviu pentru autosport.com.

Desi noua sa masina a fost lansata tarziu si Fisichella nu va avea decat 8 zile pentru teste, pilotul vede acest lucru ca pe un avantaj: "Sper ca acest lucru sa fie un avantaj. E important cand ai foarte multa experienta si dai un feedback rapid inginerilor tai pentru ca ei sa se indrepte in directia buna".

Pneurile slick nu-i pun probleme italianului deoarece are experienta cu ele: "Am condus in 1996 si 1997 cu pneuri slick si acest lucru e bun deoarece nu avem asa de mult timp. Asa ca avand o asemenea experienta ne va ajuta mult".