Bulgaria va fi gazda unei curse de MotoGP incepand cu anul 2012. Federatia de Motociclism din Bulgaria a semnat un contract de cinci ani cu detinatorii drepturilor MotoGP, Dorna Sports. Vecinii bulgari vor organiza o cursa de WRC (Campionatul Mondial de raliu) incepand cu anul 2010 si este in carti si pentru un Grand Prix de Formula 1.

Noua pista va fi amplasata in nordul orasului Dolna Mitropoliya. "Acesta este primul pas pentru aducerea MotoGP-ului in Bulgaria si este un proiect captivant pentru noi. Guvernul bulgar a aratat un interes foarte mare pentru organizarea unui Grand Prix aici si va fi o etapa importanta in dezvoltarea noastra. Suntem foarte increzatori in abilitatea Bulgariei de a gazdui si organiza un GP eficient si sigur", a declarat directorul Dorna, Carmelo Ezpeleta, potrivit site-ului oficial al competitiei.

Intalnirea dintre presedintele Federatiei Bulgare de Motociclism si Ezpeleta a fost si un prilej prin care s-a anuntat ca postul BNT va avea drepturi exclusive de televizare in Bulgaria a competitiilor de MotoGP, incepand cu anul 2009.

Dorna nu a prelungit contractul cu Eurosport privind drepturile de televizare a competitiilor din motomondialul de viteza, astfel incat televiziunile din fiecare tara interesate trebuie sa negocieze separat cu Dorna. In Romania inca nu s-a stabilit cine va televiza competitiile de MotoGP.