Echipa Renault nu va fi afectata de retragerea principalului sau sponsor din Formula 1, ING. Boss-ul Flavio Briatore a declarat ca intelege pe deplin decizia grupului bancar de a nu-si prelungi contractul de sponsorizare dupa terminarea sezonului 2009. Solutia salvatoare a echipei o reprezinta reducerea drastica a costurilor.

"In ultimii trei ani, echipa si ING s-au bucurat de o relatie de succes. ING a fost un partener entuziast al echipei Renault. Au avut o poveste de succes si au devenit un nume recunoscut in lumea intreaga datorita programelor de sponsorizare inovatoare si proactive cu Renault si Formula 1", a declarat Briatore intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al echipei Renault.

"Cu toate acestea, am fost constienti de ceva vreme ca efectele climatului financiar actual vor duce la o restructurare in F1. Reducerea drastica a costurilor a fost pe agenda zilnica a FOTA si, cu noile programe si masuri in derulare, suntem increzatori ca vom putea garanta un viitor solid pentru echipa noastra si pentru Formula 1", a adaugat boss-ul Renault.

ING, sponsorul principal al Renault, a anuntat, luni, ca nu va mai sponsoriza echipa de Formula 1 dupa expirarea contractului la finele anului 2009.