Presedintele Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Max Mosley a calificat drept prostesc refuzul pilotilor de Formula 1 de a-si plati superlicentele din acest sezon. Mosley crede ca majorarea taxelor superlicentei nu este un motiv intemeiat de a protesta deoarece totul este facut in beneficiul pilotilor.

"Pilotii mi-au spus ca le face rau, dar nu are sens din moment ce ei sunt principalii beneficiari ai tuturor banilor care se investesc in imbunatatirea mijloacelor de siguranta. Sa castigi 10 milioane de euro pe an, sa traiesti intr-un paradis fiscal si sa te plangi ca trebuie sa platesti 2% din venituri este o prostie", a declarat Mosley, potrivit As.

In acest an, pilotii trebuie sa plateasca in plus 400 de euro si cate 100 de euro pentru fiecare punct obtinut in sezonul trecut. Suma platita de Hamilton pentru a-si obtine licenta in 2009 se ridica la 200.000 de euro.

Presedintele FIA a confirmat ca niciun pilot nu a depus actele necesare pentru a obtine licenta pentru 2009. Luna trecuta a incercat sa discute problema cu pilotii, cu conditia ca acestia sa ii dezvaluie detalii despre veniturile lor. "Nu au vrut sa-mi dea niciun fel de informatie in legatura cu acest lucru", a adaugat Mosley.