Fiat Yamaha si-a prezentat, luni, pe internet, motocicleta cu care Valentino Rossi si Jorge Lorenzo vor concura in noul sezon de MotoGP. Cum in 2008 au castigat titlurile la constructori, piloti si echipa, modificarile din pauza de iarna nu au fost majore. Valentino Rossi este incantat de noua sa motocicleta, deoarce ii permite sa fie mai rapid.

"In 2008 am castigat tot: titlul constructorilor, al pilotilor si al echipelor. Acest lucru a trezit o motivare puternica din partea rivalilor. Ei au inceput deja sa produca motociclete puternice, capabile sa ne invinga", a declarat Davide Brivio, team manager in echipa lui Rossi.

"Am probat noul prototip pentru 2009 la Valencia si Jerez. Am fost foarte rapid, motocicleta s-a imbunatatit. Sunt foarte increzator, chiar daca suntem abia la inceput. La Sepang, saptamana viitoare vom folosi cele doua motociclete pe care le avem la dispozitie", a declarat Valentino Rossi, potrivit Gazzetta dello Sport.

Faptul ca in sezonul trecut au castigat tot ceea ce au putut, a determinat ca motocicleta din 2009 sa nu sufere prea multe schimbari: "Noul prototip este foarte asemanator cu cel trecut. Am imbunatatit acceleratia dupa viraje si am reusit sa marim contactul rotii din fata cu asfaltul. Am lucrat si la controlul motorului. Pilotii nostri vor putea accelera cu cativa metri mai devreme", au mentionat oficialii Fiat Yamaha.