Directorul tehnic de la Renault, Pat Symonds, a recunoscut ca a fost dezamagit de primele teste, de la Algarve, ale noului monopost pilotat de Fernando Alonso. Exista probleme cu R29, dar situatia staff-ului tehnic se complica din moment ce nu stiu care sunt motivele.

Tehnicienii Renault s-au intors din Portugalia cu o multime de date si cifre pe care sa le studieze pana la inceperea noului sezon de Formula 1, pe 29 martie. Fernando Alonso a fost lent la antrenamentele din Portugalia din cauza ploii, care a facut ca pista sa nu fie intr-o forma excelenta, dar si datorita unor probleme tehnice.

"A fost dezamagitor. Nu au fost zile propice pentru antrenamente. Masinile cautau zonele uscate ale pistei pentru a vedea cum se comporta. Plecam din Portugalia cu o multime de cifre si date pe care va trebui sa le studiem intens", a declarat Symonds, potrivit publicatiei spaniole El Mundo Deportivo.

Alonso a semnalat staff-ului tehnic probleme la aderenta pe asfalt. "Trebuie sa o imbunatatim si sa o facem mai usor de condus. Pentru asta trebuie sa efectuam ultimele doua sesiuni de probe, care vor fi un bun indicator al situatiei in care ne aflam. Avem destule probleme, dar nu stim care sunt motivele", a mentionat directorul tehnic al Renault.