Casey Stoner se pregateste pentru un nou sezon intens in MotoGP. Australianul, campion mondial in 2007, va incepe testele din acest an pe noua motocicleta in data de 5 februarie, la Sepang. Tinta sa e un nou titlu de campion mondial, dar doctorul motociclismului ii sta in cale. Stoner a analizat situatia si acum stie cum poate sa-l invinga pe Valentino Rossi.

"Pentru a-l invinge pe Valentino nu avem nevoie decat de forma buna pe care am avut-o la sfarsitul sezonului trecut. Daca lucrurile merg bine, suntem destul de rapizi pentru a castiga titlul. Dar nu suntem singuri in aceasta cursa: Dani Pedrosa poate sa castige, Jorge Lorenzo, de asemenea, si mai sunt cativa care ne pot pune probleme", a declarat Stoner pentru site-ul oficial al competitiei.

Australianul crede ca sase zile de teste inaintea unui nou sezon ar trebui sa fie destule. In fond, o motocicleta nu se schimba prea mult dupa noile setari: "Cred ca cei care folosesc scuza lipsei testelor exagereaza. O motocicleta are doua roti, manere, frane, trepte de viteza si ambreiaj".

Bridgestone a devenit, prin contractul semnat luni, unicul furnizor de pneuri al MotoGP-ului pentru urmatorii trei ani, iar Stoner e incantat de faptul ca toate motocicletele vor incalta aceleasi cauciucuri: "Faptul ca vom avea toti aceleasi cauciucuri va face sa se lucreze mai mult la setari. Si acest lucru poate fi de bun augur pentru noi poate si pentru ca atunci cand noi foloseam pneuri dure altii aveau unele moi".