Carmelo Ezpeleta, seful Dorna Sports, detinatorii drepturilor MotoGP, a avertizat echipa Kawasaki ca nu se pot retrage din MotoGP, deoarece contractul lor expira abia in 2011.

Kawasaki si-a anuntat retragerea pe 9 ianuarie, dar contractul cu Dorna expira abia la sfarsitul anului 2011. Ezpeleta este de acord sa renunte la ultmii doi ani de contract, daca echipa japoneza va concura in 2009. "Le-am spus celor de la Kawasaki ca accept sa intrerupem contractul si le-am propus sa concureze in 2009. In schimb, vom renunta la contractul din 2010 si 2011", a declarat seful Dorna Sports, pentru Gazzetta Dello Sport.

Daca echipa japoneza nu este de acord cu oferta detinatorilor drepturilor MotoGP, Ezpeleta merge pana la tribunal: "Daca echipa Kawasaki nu va concura, ii voi da in judecata".

"Echipa ar fi condusa in continuare de Michael Bartholemy. Este foarte important sa pazim viitorul pilotilor John Hopkins si Marco Melandri", a adaugat italianul.

Ezpeleta a mai accentuat ideea reducerii costurilor, prin construirea unor motoare care sa dureze timp de doua sau trei weekend-uri competitionale. Seful Dorna spera ca, in 2010, MotoGP sa aiba 20 de piloti concurenti.