Ducati si-a prezentat oficial noua motocicleta, Desmosedici GP9, cu care pilotii sai vor concura in noul sezon. Dupa ce in cursul zilei de marti i-a prezentat oficial pe pilotii Casey Stoner si Nicky Hayden, Ducati a tinut si o conferinta de presa in care au anuntat intentia de a reduce costurile, prin metode inovatoare.

Sedinta foto din Madonna di Campiglio cu noul motor trebuia sa aiba loc miercuri, insa din cauza ninsorii a fost amanata o zi. Ducati a dat totusi publicitatii poze cu Desmosedici GP9. Casey Stoner si Nicky Hayden au probat deja noul motor la testele din noiembrie si decembrie. Printre schimbarile pe care Ducati le-au facut la noul motor se afla si sasiul, care va fi din fibra de carbon.

"Sasiul este o schimbare majora. Am schimbat lucruri care faceau parte din ADN-ul nostru. A fost o alegere studiata si corecta, iar la teste a dat rezultate pozitive. Optiunea sasiului de carbon e dovada ca alegerile tehnice ale Ducati nu sunt conditionate de problemele de marketing. Am facut anumite modificari si la motor" , a declarat Claudio Domenicali, directorul general de la Ducati Corse, potrivit AFP.

Criza financiara mondiala ii constrange la reducerea costurilor, dar Ducati cauta metode inovatoare: "Criza afecteaza sporturile cu motor deoarece cresc vanzarile, dar sportul continua. Noi avem sansa de a avea un sport propriu, unde nu exista dopaje, scandaluri financiare sau spionaj industrial. Avem sponsori siguri. Traversam o perioada dificila, dar avem modalitati prin care demonstram ca MotoGP isi pastreaza valoarea. Vom cauta metode inovatoare de a reduce costurile", a adaugat Domenicali.

La bordul noului motor, Casey Stoner promite agresivitate in sezonul 2009: "Sunt intr-o forma de 80%, dar sper ca voi fi pregatit 100% la primele teste din Malaezia, in februarie. Voi fi mai agresiv. In 2009, nu-mi voi schimba tacticile, dar voi fi mai agresiv. Ar trebui sa fim mai competitivi cu noua motocicleta si noile sasiuri".

Noul pilot al Ducati, Nicky Hayden e mandru de mutarea la echipa italiana: "Sunt mandru si onorat sa ma alatur echipei italiene. Echipa vrea ca eu si Stoner sa lucram impreuna si sa ne ajutam reciproc. Ei imi ofera tot ceea ce am nevoie pentru a fi rapid si totul va depinde doar de mine. Imi place aceasta motocicleta. Motorul este foarte puternic si cred ca se va adapta stilului meu de a pilota. In plus, m-am inteles intotdeauna bine cu Casey si cred ca vom forma o echipa puternica".