Scuderia Ferrari a prezentat, luni, primele imagini cu noul monopost pentru sezonul 2009 al Formulei 1. Este masina cu ajutorul careia italienii spera sa-si reinstaureze hegemonia in Marele Circ si cu care sa ii invinga pe marii rivali de la McLaren, informeaza Gazzetta dello Sport.

Principalul obiectiv al lui F60 este acela de a castiga titlul la piloti, acolo unde castig de cauza in sezonul recent incheiat a avut McLaren Mercedes, prin Lewis Hamilton. De asemenea, peninsularii isi doresc sa castige si in acest an cununa de lauri la constructori.

De unde vine numele de F60?

Italienii au numit noua masina F60 pentru a sarbatori numarul de mondiale disputate de Scuderie in Formula 1 (au debutat in anul 1950), monopostul rosu fiind realizat dupa noile reglementari ale FIA, destinate sa reduca drastic costurile si sa sporeasca semnificativ spectacolul din Marele Circ.

Printre altele, F60 va avea cu pilot si combustibil 605 kg, iar sistemul KERS de pe masina a fost realizat de Ferrari in colaborare cu Magneti Marelli. Motorul este de 8 cilindri, cilindreea de 2.4 litri si dispune de 32 de valve. Are o greutate totala de 95 de kg.

Primele teste cu F60 vor fi realizate in cursul zilei de luni de catre brazilianul Felipe Massa pe circuitul de la Mugello.

Ferrari este prima echipa care si-a prezentat monopostul pentru campionatul care va incepe in martie, peninsularii dorind ca in 2009 sa fie primii la toate, de la prezentare pana la clasamentele generale din Marele Circ.

Vezi aici primele imagini cu noul F60: