Sebastien Buemi va fi unul din cei doi piloti cu care va concura echipa Toro Rosso la competitiile Formulei 1 in sezonul 2009. Patronul scuderiei a anuntat oficial, vineri, ca pilotul elvetian in varsta de 20 de ani li se va alatura in noul sezon. "Vreau sa le demonstrez celor de la Red Bull ca au facut alegerea corecta", a declarat Buemi.

Alegerea echipei Toro Rosso vine dupa rezultatele excelente pe care le-a obtinut Buemi in timpul testelor din noiembrie si decembrie. Elvetianul a fost mai bun si ca Sebastien Bourdais si Takuma Sato, ceilalti doi piloti candidati pentru un loc in echipa.

"Suntem incantati de achizitionarea lui Sebastien in echipa noastra. Inginerii nostri au fost impresionati de viteza sa, dar si de capacitatea sa de a invata si progresa in timpul testelor pe care le-a efectuat anul trecut. Acest lucru ne-a convins sa-i oferim un post. Sosirea lui confirma dorinta noastra de a face din echipa vitrina programului junior Red Bull", a declarat patronul Toro Rosso, Franz Tost, potrivit L'Equipe.

"Sunt foarte bucuros de faptul ca ma alatur echipei Toro Rosso. De cand am debutat pe circuit, unul dintre obiectivele mele a fost sa devin pilot de Formula 1. Sezonul acesta voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile si sa le arat celor de la Red Bull ca au avut dreptate in momentul cand mi-au acordat incredere. Vreau sa le multumesc pentru ca mi-au oferit aceasta posibilitate, dar si pentru tot ceea ce au facut pentru mine inca de la inceputul carierei mele, in 2005", a mentionat Buemi.

In 2004 si 2005, Buemi a concurat in Formula BMW si a terminat sezonul pe locul al treilea, respectiv al doilea. In 2008, elvetianul a concurat la GP2 si a terminat campionatul pe locul sase.

Sebastien Buemi va debuta oficial cu ocazia testelor din 18 ianuarie la Algarve, Portugalia. In urma acestor teste, Toro Rosso ar putea anunta si numele celuilalt pilot al echipei pentru 2009.