Nasser Al Attiyah, liderul cursei auto de la Raliul Dakar a fost descalificat din competitie datorita nerespectarii rutei etapei a sasea. Dupa ce a castigat etapa, pilotul a preferat sa spuna organizatorilor ca nu a trecut pe la checkpoint. "Motorul meu era supraincalzit asa ca am preferat sa nu mai trec pe la checkpoint. Chiar daca nu as fi semnalizat eroarea, organizatorii ar fi aflat de acest lucru prin imaginile din satelit".

"Sunt foarte dezamagit. Ieri, conduceam cursa lejer si acum sunt in afara competitiei. Dar le respect decizia. Motorul meu era supra-incalzit, eram la 30 de km de linia de final, asa ca am decis sa nu mai trec pe la checkpoint. Penalizarea este corecta si intru-totul legala", a declarat pilotul pentru France24.

Dupa terminarea cursei, sportivul a decis sa semnaleze eroarea sa organizatorilor. "Chiar daca nu as fi semnalizat eroarea, ei ar fi aflat, mai devreme sau mai tarziu, prin imaginile din satelit ale cursei. Am preferat sa fiu sincer".

"Nu am de gand sa contest decizia lor. Imi asum intreaga responsabilitate a greselii mele. Imi pare rau pentru poporul arab pentru ca un arab nu a castigat cursa de la Dakar de aceasta data".

In fruntea clasamentului la auto se afla acum Giniel De Villiers, iar pe locul doi se afla spaniolul Carlos Sainz.

Vineri va avea loc etapa a saptea a Raliului Dakar. Concurentii vor lua startul din Mendoza (Argentina) si vor ajunge in Valparaiso (Chile). Participantii raliului Dakar 2009 vor avea de parcurs zone cu dune, dar si quadal, zona asemanatoare cu nisipul din Sahara. Concurentii vor trebui de asemenea sa strabata muntii Anzi, la o altitudine de 3.000 de metri.

La aceasta etapa nu vor participa concurentii cursei cu camioane. Datorita ploilor din regiune terenul a devenit impracticabil, iar organizatorii au decis sa anuleze proba din etapa a saptea.