Pascal Terry, motociclistul francez care a fost gasit mort in timpul Raliului Dakar a fost victima unui edem pulmonar. Rezultatele autopsiei au relevat faptul ca pilotul in varsta de 49 de ani a murit din cauza unui "edem pulmonar care i-a provocat un stop cardiorespirator", iar corpul sau "nu avea semne de lovituri sau deshidratare".

Politia a dezvaluit faptul ca accidentul a avut loc la "cateva ore dupa disparitia sa, intre noaptea zilei de duminica, 4 ianuarie, si dimineata zilei de luni, 5 ianuarie". Pilotul a fost gasit la 15 metri distanta de motocicleta sa, intr-un loc greu accesibil, la 300 metri de traseul utilizat de competitori. Casca sa si proviziile de apa si mancare au fost gasite langa un arbore, alaturi de pilot.

Organizatorii au anuntat unele modificari ale competitiei. Etapa a sasea, sustinuta joi, a fost scurtata pana la 178 de km datorita conditiilor meteorologice. Ministerul Apararii argentinian a anuntat ca nave ale Fortei Armatei Argentiniene vor asista la bunul parcurs al Raliului Dakar.

De la prima editie a Raliului Dakar pana astazi au murit 21 de participanti.