E singurul roman participant la Campionatul Mondial de Motociclism Viteza. Are 17 ani si multa ambitie. Robert Muresan va concura incepand cu anul 2009 la clasa 250cc. Ultimul an la 125cc a fost unul dezastruos, dar acest lucru nu il descurajeaza, ci, dimpotriva, il face sa spere la mai mult si, de ce nu, chiar sa obtina titlul de Rookie of the Year.

Anul 2008 nu a fost nici pe departe cel mai prolific pentru pilotul roman. "Anul acesta chiar a fost un dezastru. Ne asteptam la mult mai mult. Nu ne-am indeplinit obiectivul. Vroiam sa obtinem puncte la fiecare competitie. Dar echipa (Grizzly Gas Kiefer Racing - n.r.) nu s-a tinut de cuvant. Ne-a promis multe la inceputul sezonului, dar nu a fost nici pe departe asa. Nu am primit piesele promise, motorul era vechi de doi ani, iar aceste lucruri au inceput sa devina stresante. De aceea, au aparut si greselile mele. Evolutia de anul acesta e foarte slaba. Nu prea am progresat. Probabil, am mai prins putina experienta".

Incepand cu sezonul urmator, Robert Muresan va concura la CM de Motociclism Viteza pentru echipa Yamaha Pertamina Indonesia. Primele teste pe noua motocicleta le va incepe in ianuarie, la Jerez si apoi la Qatar.

In anul 2011, clasa 250cc isi va schimba numele in Moto2 iar motoarele vor avea o capacitate de 600cc. "Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care am decis sa trec la 250cc. M-am antrenat pe motoare de 600cc si sunt mai rapid. Ma descurc mai bine pe 600cc", a declarat tanarul pilot roman pentru HotNews.

"E foarte greu sa participi si la alte competitii in timp ce concurezi la MotoGP. Daca va fi sa concurez, o voi face la alte clase pentru ca la 250cc nu am voie", a adaugat Robert.

Test fulger:

Vei pastra numarul 95? - E posibil ca la anul sa am numarul 21 sau 22

Competitiile de viteza pe patru roti nu te atrag? - Imi plac si masinilie. Am fost la cateva teste pe circuite, dar doar pentru distractie

Care sunt circuitele tale preferate? - Brno si Jerez

Daca lucrurile nu merg bine in MotoGP, te gandesti sa treci la Superbike? - Eu sper sa obtin rezultate bune in urmatorii ani dar, daca nu merg lucrurile asa cum vreau, m-as gandi si la versiunea Superbike

Vrei titlul Rookie of the Year? - Am ambitia de a obtine titlul Rookie of the Year, dar va fi foarte greu deoarece sunt foarte multi piloti buni la aceasta clasa care aspira la titlu.

Ce crede Robert Muresan despre:

Gabor Talmacsi - unul dintre pilotii cu care m-am inteles foarte bine, e cumsecade, serios

Stefan Bradl - se crede mai mult decat e. Spune ca va deveni campion mondial, dar eu cred ca e doar in imaginatia lui

Mike Di Meglio - modest

Alvaro Bautista - e ok, imi place stilul lui

Marco Simocelli - e un tip mai extravagant

Dani Pedrosa - e singurul pilot din MotoGP care-mi este antipatic. Nu rade deloc

Nicky Hayden - e ok, dar prea a fost cu nasul pe sus de cand a devenit campion mondial si asta s-a vazut in evolutia lui din ultimii doi ani

Jorge Lorenzo - a avut cam multe figuri in cap si anul acesta a crezut ca poate face cam multe. Imediat au inceput si cazaturile.