Licitatia pentru cumpararea scuderiei Honda din Formula 1 incepe de la mai putin de un dolar. Presedintele Takeo Fukui a declarat ca va da echipa si pentru o suma modica. "Vrem doar sa facem tot posibilul pentru ca echipa sa existe in continuare in F1, un pret simbolic este ecceptabil", a mentionat japonezul.

Honda se retrage din Formula 1 si isi indreapta atentia catre masinile ecologice: "Echipa era pregatita pentru 2009 si in septembrie nu ne gandeam la aceasta decizie, dar scaderea vanzarilor din noiembrie a fost sub limita si nu am avut alta solutie. Eforturile pe care le depuneam in F1 le folosim acum in noua etapa a industriei automobilelor, de exemplu, in dezvoltarea fabricarii masinilor ecologice".

Citeste si alte titluri despre efectele crizei modiale asupra F1:

McLaren Mercedes isi reduce bugetul cu 50%

Honda se retrage din F1

In acest moment Honda are trei posibili cumparatori si, potrivit presei britanice, cel care are cele mai mari sanse sa preia scuderia Honda din F1 este David Richards, seful Prodrive. Richards a fost patronul BAR (British American Racing). In noiembrie 2004 Honda a cumparat 45 % din BAR, iar in septembrie 2005, a achizitionat si restul de 55%, devenind singurul proprietar al echipei de F1.

Purtatorul de cuvant de la Honda Europa a asigurat ca iesirea Hondei din Formula 1 nu va afecta echipa de la MotoGP, pentru care piloteaza Dani Pedrosa si Andrea Dovizioso.