Cele 10 echipe implicate in Marele Circ se reunesc in aceasta saptamana pentru a discuta in detaliu planul lui Bernie Ecclestone, boss-ul F1, cel care a propus ca pilotii sa fie recompensati cu medalii in locul traditionalelor puncte. De asemenea, pe ordinea de zi se afla si posibilitatea modificarii calificarilor pentru sezonul 2009.

Ideea ca Hamilton, Massa si compania sa primeasca medalii, primii trei clasati, in locul punctelor nu starneste prea mare interes in randul team-urilor din Marele Circ: Acest subiect va fi pus in discutie in aceasta saptamana. Probabil vor fi si echipe care vor agrea ideea", a precizat Mario Theissen, directorul motorsportului de la BMW.

In schimb, majoritatea echipelor doresc schimbarea regulamentului din calificari, fiind de parere ca actualul sistem este unul invechit si lipsit de spectaculozitate.

Din sezonul 2009, pilotul care va pleca din pole-position ar putea fi recompensat cu un punct in ierarhia generala, majoritatea echipelor fiind de acord cu aceasta modificare.

Pe ordinea de zi se mai afla modificarea numarului de km din teste, de la 30.000 de km in 2008 la 20.000 in 2009 - pentru reducerea costurilor, unele modificari aerodinamice (simplificare formei finale a monoposturilor care sa insemne mai putini bani), introducerea sistemului KERS (Kinetic Energy Recovery System), folosirea aceluiasi motor pentru trei curse consecutive, fata de doua pana acum, si revenirea la cauciucurile de tip slicks.